Üdvözöljük a

Ózdi közfoglalkoztatás keretében előállított termékek

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2024 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
67
8
9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

JOGSZABÁLYOK

MKIK Hírlevél

Ózdi közfoglalkoztatás keretében előállított termékek

2015. évben a startmunka program keretén előállított termékek, megtermelt növények az alábbiak:

-        levendula

-        piros ribizli

-        fekete ribizli

-        málna

-        szamóca

-        burgonya

-        cukkini

-        uborka

-        koktél paradicsom

-        paradicsom

-        paprika

-        bab

-        saláta

-        tök

-        kukorica

-        tojás

-        betonelem

-        kerti bútor

 

Az önkormányzati fenntartású intézmények (iskolák, óvodák, bölcsődék, szeretetotthonok) kapják meg az előállított javakat, míg az étkezésre nem alkalmas termékek a település fejlesztését szolgálják. A fölösleg esetenként keletkezik, amely értékesítésre kerül. A fölösleg keletkezésének oka, hogy a felsorolt zöldségek, gyümölcsök egy részének azonnali feldolgozása elengedhetetlenül szükséges, (mivel az nem tárolható huzamos ideig). Ez adódhat fajta-jellemző miatt is (például: a burgonya fajtájából adódóan gyorsan romlásnak indult, így záros időn belül szükséges hasznosítani, a bogyós gyümölcsök leszedést követően szintén gyorsan romlásnak indulnak). Ezentúl a tojásokat sem minden esetben lehetséges maximális mennyiségben átadni az intézmények számára (központi étlap alapján történő főzés, tanítási szünetek (nyári, tavaszi, téli). Mivel a tojás szavatossági ideje 28 nap, a fentiekben részletezettekből adódóan keletkező fölösleg eladásra kerül.