Országos rendezvénynaptár
<< | 2024 Május | >> | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Hé | Ke | Sze | Csü | Pé | Szo | Va |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Ózdi közfoglalkoztatás keretében előállított termékek
2015. évben a startmunka program keretén előállított termékek, megtermelt növények az alábbiak:
- levendula
- piros ribizli
- fekete ribizli
- málna
- szamóca
- burgonya
- cukkini
- uborka
- koktél paradicsom
- paradicsom
- paprika
- bab
- saláta
- tök
- kukorica
- tojás
- betonelem
- kerti bútor
Az önkormányzati fenntartású intézmények (iskolák, óvodák, bölcsődék, szeretetotthonok) kapják meg az előállított javakat, míg az étkezésre nem alkalmas termékek a település fejlesztését szolgálják. A fölösleg esetenként keletkezik, amely értékesítésre kerül. A fölösleg keletkezésének oka, hogy a felsorolt zöldségek, gyümölcsök egy részének azonnali feldolgozása elengedhetetlenül szükséges, (mivel az nem tárolható huzamos ideig). Ez adódhat fajta-jellemző miatt is (például: a burgonya fajtájából adódóan gyorsan romlásnak indult, így záros időn belül szükséges hasznosítani, a bogyós gyümölcsök leszedést követően szintén gyorsan romlásnak indulnak). Ezentúl a tojásokat sem minden esetben lehetséges maximális mennyiségben átadni az intézmények számára (központi étlap alapján történő főzés, tanítási szünetek (nyári, tavaszi, téli). Mivel a tojás szavatossági ideje 28 nap, a fentiekben részletezettekből adódóan keletkező fölösleg eladásra kerül.