Üdvözöljük a

European Jobguide Cross-Carpathia

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2024 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20
21
2223242526
2728293031  

JOGSZABÁLYOK

MKIK Hírlevél

European Jobguide Cross-Carpathia

Szerző: Juhász Gábor | 2015. március 30.

A Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a munkaerő szabad áramlásának elősegítése érdekében 2011-2013 között részt vett egy határon átnyúló együttműködés keretében Magyarországon, Romániában és Ukrajnában megvalósuló HUSKROUA pályázat végrehajtásában. 

 A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA valósítja meg - mint Partner– a„Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine ENPI Cross-border Cooperation Programme 2007-2013” Program részeként létrejövő „EUROPEAN-JOBGUIDE CROSS CARPATHIAcímű projektet. A szerződés azonosító száma HUSKROUA/0901/106. 

         A projekt általános célja az együttműködési lehetőségek növelése, gazdasági és társadalmi szempontból is fenntartható módon, a közös (Magyarország-Románia-Ukrajna) határokon átnyúló régiókban. A projekt célja, hogy egy olyan eszköz létrejöttét támogassa és valósítsa meg, amely segíti  a munkaerő piac fejlődését az említett régiókban.

        A projekt tényleges célja egy olyan információs rendszer megvalósítása Magyarország, Románia és Ukrajna határokon átnyúló régióiban, amely segítséget nyújt a tanfolyamok, különböző képesítések és munkalehetőségek megismeréséhez, és amely megoldást kínálhat a munkaerő piaci problémákra. A  többnyelvű információs portál kialakítása és fejlesztése  által összehasonlíthatóvá válnak az egyes munkakörökhöz tartozó profilok és tanfolyamok, amely így a hálózat segítségével határokon átívelő tudástranszfert és tapasztalatot biztosít az érdeklődők számára.

        A projekt célcsoportja az alábbiakból tevődik össze:  a projektben részt vevő három partner alkalmazottai; legalább 6 érintett intézmény 6 képviselője (2 képviselő/partner), akik a projekt tevékenységeiben vesznek részt; legalább 17.500  felhasználó, (látogató) a projekt megvalósítás időszakában (felhasználók száma, megtekintett oldalak száma); legalább 250 személy, aki részt vesz a platform működéséhez kapcsolódó online kutatásban; legalább 500 személy, aki feliratkozik a hírlevélre, és azon keresztül kap tájékoztatást; legalább 45 résztvevő, akik részt vesznek 3 workshop-on/konferencián;  legalább 45 résztvevő, a három szervezett  tanfolyamon.

       A célcsoportok az alábbi kategóriákból állnak: azok a személyek, akik munkahelyet keresnek; a diplomások; szociális partnerek, azok a szereplők, akik a munkaerő elhelyezésében és foglalkoztatásában vesznek részt, a közigazgatási és az oktatási intézmények, a vállalkozások és a munkáltatók, valamint a civil szervezetek.

        A projekt várható eredményei: nagyobb átláthatóság, hátrányos megkülönböztetéstől mentes hozzáférés a határmeneti munkaerőpiac lényeges információihoz; új határmeneti hálózatok fejlesztése; magas fokú tapasztalatcsere lehetősége a munkaerő piac valamennyi részvevője között (mint például:  szociális partnerek, szakértők, oktatási intézmények, politikai döntéshozók stb.); egy többnyelvű információs portál megalkotása, fejlesztése és integrációja; elemzések és tanulmányok megvalósítása a határokon átnyúló munkaerőpiacra vonatkozóan; az EU célok, illetve maga a projekt, és az általa generált eredmények jobb átláthatósága a Régióban; a projektben részt vevő partnerek alkalmazottainak fejlesztése a projekt menedzsment területén.

      A projekt időtartama: 28 hónap; 2011. január 03 – 2013. május 02. között

      Partnerek:

      Kedvezményezett:  MÁRAMAROSI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA (Románia)

      Partnerek: BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLEN MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA (Magyarország),

      KÁRPÁTALJAI VÁLLALKOZÁSSEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY („TES FUND” ALAPÍTVÁNY) (Ukrajna)

     A projektmegvalósítás költségvetése: 505.616 EUR, amelyből a szerződő hatóság által biztosított összeg 452.668,24 EUR, amely a tervezett tevékenység  89% - át fedezi.

 

Weboldal: http://www.europe-job.eu