Üdvözöljük a

Ongai munkaerőkínlat

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2024 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15
16
1718192021
22232425262728
293031    

JOGSZABÁLYOK

MKIK Hírlevél

Ongai munkaerőkínlat

 

 

 

A munkanélküliségi ráta országos szintje 6,4%, a településünkre jellemző munkanélküliségi ráta tartósan meghaladja az országos átlagot. A jellemzően szakképzetlen munkanélküliek száma 400-500 fő között mozog, a munkavállalási korú lakónépesség száma 3350 fő. A munkavállalók döntő többsége főleg a közeli nagyvárosban, Miskolcon talál állást.


A közfoglalkoztatás keretében folyamatos és értékteremtő munka biztosításával a résztvevők munkatapasztalatot szereznek, felelevenítik tudásukat, képessé válnak a folyamatos és minőségi munkavégzésre, önellátásra, felkészülnek az elsődleges munkaerőpiacra való kilépésre. A résztvevők közösségi munkavégzés keretében járulnak hozzá a település közfeladatainak ellátásához: közterületek tisztán tartása, kaszálás, fűnyírás, utak, kátyúk javítása, kegyeleti park és közterületi sziklakertek rendbetétele, körgát kaszálása, intézményekben kisegítő feladatok ellátása, gyümölcsfák telepítése, gyümölcsbank és tankert létrehozása.

 

A településen belüli munkavállalók többsége az építőipar és egyéb ipari ágak valamint a szolgáltatás, kereskedelem ágazatából kerül ki. A település infrastruktúrája és a kedvező közlekedési feltételrendszere a településen működő vállalkozások számára megfelelő működési feltételeket teremt. 382 regisztrált vállalkozás működik városunkban. Ongán megtalálhatóak a következő termelő egységek: sütőüzemek, kavics kitermelő és a kitermelésre épülő egyéb (pl. térburkolat gyártó) vállalkozások, asztalosipari vállalkozások, könyvkiadó. Átfogó választék mutatkozik kereskedelmi egységekből, vendéglátó helyekből és széles skálán mozog a kínált szolgáltatások köre. A település legjelentősebb munkaadójának az önkormányzat bizonyul, ahol az intézményi struktúrában, a közigazgatásban, az állami fenntartásba került oktatásban, a szociális ellátásban és a segítő technikai területen közel kétszázan dolgoznak.