Üdvözöljük a

Ingyenesen letölthető szoftver alapcsomag

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2024 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15
16
1718192021
22232425262728
2930     

JOGSZABÁLYOK

MKIK Hírlevél

Ingyenesen letölthető szoftver alapcsomag

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium bejelentette, hogy mostantól a Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag ingyenesen letölthető. A magyar kormány felismerte, hogy a pandémiás helyzetben a megfelelő informatikai háttér nagy segítséget nyújthat minden korosztály számára.

A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag egyszerűen telepíthető és használható operációs rendszer és felhasználói szoftverek együttese, amely nyílt forráskódú megoldásokkal helyettesíti a drága operációs rendszereket és irodai programokat. Böngésző, levelező és multimédia programokkal felszerelve teszi lehetővé a számítógépes munkavégzés, tanulás és szórakozás mellett a hivatali ügyek elektronikus intézését. Használói jelentős összeget takaríthatnak meg a nyílt forráskódú operációs rendszer és szoftverek alkalmazásával.

Az Alapcsomagba elsősorban magyar kis- és középvállalkozások által fejlesztett vagy testreszabott szoftverek kerültek be, útmutatókkal és segédletekkel, és oktató anyagokkal, amelyek mind magyar nyelvűek.

A kialakításakor a különböző korosztályok eltérő szükségleteit is figyelembe vették, idősebbeknek (pl.: növelhető betűméret) és a fiatalabb korosztálynak (pl.: védelem a korosztályos tartalmaktól) is testreszabott és felhasználóbarát a rendszer használatát biztosít.

A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag a következő oldalról tölthető le: szoftveralapcsomag.hu