Üdvözöljük a

Búcsúzunk Dr. Vékony Sándortól

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2024 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718
19
2021
22232425262728
2930     

JOGSZABÁLYOK

MKIK Hírlevél

Búcsúzunk Dr. Vékony Sándortól

Drága Sanyi bácsi! A lélek megtörik a múlt idő súlya alatt. Azt hittük, életszereteted, optimizmusod, akaraterőd most is győzni fog, mert még dolgod van, mert számítanak rád szeretteid, és számítunk rád mi, barátok, tisztelők, tanítványok, kamarai cégvezetők, jó ismerősök. De a végzet nem tűri a szentimentalizmust, nincs tekintettel reményre, bizakodásra. A maradókra döbbenetet, gyászt, fájdalmat, tehetetlenséget hagy. Ezt éreztük mi is, amikor megtudtuk: október 23-a éjjelén szervezeted feladta a gyilkos kór elleni harcot...

 

Egy hónappal ezelőtt még a BOKIK tisztújító választásának üléseit vezényelted a tőled megszokott derűvel, bölcsességgel, egyetlen panaszos szó nélkül. Meséltél terveidről, arról, hogy bár 85 éves múltál, minden nap reggel héttől dolgozol. Büszkén emlegetted gyermekeidet, unokáidat, a világ különböző pontjain élő, összetartó nagycsaládod skypos mindennapjait.

Nekünk kamarai dolgozóknak és kamaránk tagjainak Te a megbízhatóságot, a megkérdőjelezhetetlen szakmai tudást, az elhivatottságot, a biztos segítséget jelentetted. Szakmai, tudományos munkád mellett fontosnak tartottad, hogy aktív részese légy kamaránk mindennapjainak, 1994-től támogattad a vállalkozásokat az innováció területén.

Megtisztelő számunkra, hogy együtt dolgozhattunk, hogy a kamarai munkában kollégák – sokunkkal barátok – lehettünk.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkaszervezete, elnöksége és tagvállalatainak vezetői búcsúznak egy nagyszerű embertől, kiváló innovációs szakembertől.
Emlékedet megőrizzük!



Az életút:
Dr. Vékony Sándor 1935-ben született Darvason. Gépészmérnöki diplomáját a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen szerezte, ahonnan egy év oktatói munka után Mátészalkára került, ahol vidéki iparfejlesztési feladatokkal bízták meg. Az itt töltött évek alatt több találmány kidolgozása és megvalósítása történt meg irányításával.
Az iparban töltött egy évtized után, 1969-ben visszatért a Miskolci Egyetemre, ahol 20 évig volt oktató. Emellett a munka mellett – ipari megbízások keretében – saját, tanszéki és ipari találmányok hasznosítási munkáit vezette.
Szakmai pályafutásának következő fontos dátuma 1990. Ekkor hozták létre azt a családi vállalkozást, amelynek fő tevékenysége az innováció, az egyedi technológiák és berendezések fejlesztése. A Micro Europe Kft. ma is működik.
Széleskörű szakmai elismertségét jól mutatja, hogy három választási ciklusban volt a Magyar Innovációs Szövetség elnökségi tagja.
A nyugalmazott egyetemi oktató, kiváló innovációs szakember 2020 elejéig a BOKIK innovációs kollégiumának elnöke volt, és ezer szállal kötődött a megye és természetesen Miskolc gazdaságához. Ezért a több évtizedes munkáért 2020-ban Miskolc Város Napján megkapta a „dr. Szentpáli István Kamarai díjat”.